1. Afdeling EUROCUP Lidkjøbing/Sverige ult. maj - 2010


Så blev det tid til den første afdeling af Eurocup’en, der skulle afholdes i Lidkjøbing, Sverige.

Vi havde fået lavet og samlet Bukken efter havariet i Herning, og syntes egentlig selv den gik ret godt.

Vi var tidligt oppe Fredag morgen, for vi skulle nå færgen til Sverige, der sejlede kl. 8.00 fra Frederikshavn. Vi sejlede med Stena Lines fragtfærge, som ret hurtigt fik navnet ”Bubbers Badekar” – det var en oplevelse i sig selv! Vi kom dog tørskoede i land og ankom til Lidkjøbing midt eftermiddag.  Vejret var meget diset og vi fik også lige et par regnbyger inden stævnestart kl. 19.00 men herefter var der tørvejr.

Efter en del ståhej pga. usikkerhed med vægten, som ikke var godkendt til Eurocup, kom vi til at køre. Den første traktor lavede et overbevisende full pull,og slædegearingen blev godkendt. Herefter bliver banen dårligere og dårligere for hvert træk, og da det blev vores tur, var den så dårlig at vi kun lige kunne lave et full pull. Det er jo nok til pull off, men alligevel var vi bekymrede over hvordan vi skulle opsætte Bukken til pull off – altså vægt, dæktryk, trækhøjde og motorjustering osv.. Vi kom til pull off med den opsætning vi vurderede var bedst, og trak faktisk helt ud til det ternede flag, som Rocky fra Holland havde sat. Det var dog ikke helt nok og vi landede på en 2. plads 39 cm efter flaget – en placering der holdt resten af pull off’en, til trods for, at der var mange rigtig gode og stærke traktorer blandt resten af feltet.

Vi var ovenud tilfredse med at starte sæsonen med en 2. plads i Eurocup’en! Vi havde dog ikke megen tid til at hvile på laurbærene, da vi skulle skynde os at pakke og nå en færge tilbage til Danmark og 2. afdeling af DM serien i Allingåbro.

Dagens tre bedste placeringer:

  1. Rocky, NL            90,82 m
  2. Bukke Bruse, DK  90,43 m
  3. Caesar, FIN         90,04 m


Video fra "Bukkens" Pull i Lidkjøbing / Sverige...